Schip aan de grond, kapitein blaast 2,19 promille

De kapitein van een guard vessel heeft het zaterdag 27 november wel erg bont gemaakt. Hij werd met zijn schip aangetroffen nadat hij bij het eiland Rügen voor de Duitse Oostzeekust aan de grond was gelopen in een natuurgebied. Onderzoek wees uit dat hij oververmoeid was, en behoorlijk beschonken.

Reddingskruiser van de DGzRS in actie. (Foto Wikimedia)
Reddingskruiser van de DGzRS in actie. (Foto Wikimedia)

Toen de Oekraïner vrijwillig een blaastest deed, leverde dat een waarde op van 2,19 promille. Hij moest daarop aan de wal een bloedproef afleggen en kreeg een boete van 5300 euro opgelegd. Het onder de vlag van Panama varende schip werd door schepen van de reddingsdienst DGzRS en een sleepboot losgetornd.

Lees ook:

Schipper ontgast midden in Rotterdam, ILT controleert tientallen schepen

Mailtje tikken op de brug zonder uitkijk is geen goed idee