Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Schip aan de grond, kapitein blaast 2,19 promille

SASSNITZ

De kapitein van een guard vessel heeft het zaterdag 27 november wel erg bont gemaakt. Hij werd met zijn schip aangetroffen nadat hij bij het eiland Rügen voor de Duitse Oostzeekust aan de grond was gelopen in een natuurgebied. Onderzoek wees uit dat hij oververmoeid was, en behoorlijk beschonken.

1 / 1
Reddingskruiser van de DGzRS in actie. (Foto Wikimedia)

Reddingskruiser van de DGzRS in actie. (Foto Wikimedia)

Toen de Oekraïner vrijwillig een blaastest deed, leverde dat een waarde op van 2,19 promille. Hij moest daarop aan de wal een bloedproef afleggen en kreeg een boete van 5300 euro opgelegd. Het onder de vlag van Panama varende schip werd door schepen van de reddingsdienst DGzRS en een sleepboot losgetornd.

Lees ook:

Schipper ontgast midden in Rotterdam, ILT controleert tientallen schepen

Mailtje tikken op de brug zonder uitkijk is geen goed idee

(Bart Oosterveld)

Reacties (2)
  • bfongers

    Veel guard vessels zijn vaak afgedankte visserijschepen en die bewaken vaak als standby schepen de windmolen parken en boortorens. heeft dus niets te maken met de marine. Kijk naar eens in de haven van Scheveningen. En onder vreemde vlag is om belasting technische redenen

  • Seuter

    Bij een ‘guard vessel’ denk ik in eerste instantie aan een kustwacht of marinevaartuig. Ik snap dan even niet wat een ‘guard vessel’, welke onder Panamese vlag vaart en een Oekraïense kapitein heeft, bij het Oostduitse Rügen doet. In Duitsland verwacht je een Duits guard vessel, onder Duitse vlag en met Duitse ambtenaren of militairen aan boord. Of hooguit een verdwaald Pools guard vessel, omdat het dicht bij Polen is. Snap ik het niet goed, of was het een gewoon vrachtschip?

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook