Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Regelgeving rondom biobrandstoffen is ‘zoektocht tussen praktijk en theorie’

DEN HAAG

De wet- en regelgeving rondom biobrandstoffen in de binnenvaart is een continue zoektocht tussen praktijk en theorie, zei minister Barbara Visser (Infrastructuur en Waterstaat) tijdens het Commissiedebat Maritiem op woensdag 24 november. Het onderzoek naar de gevolgen van biobrandstoffen, dat wordt uitgevoerd door het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN), moet voor de kerst worden gepresenteerd.

1 / 1
Minister Barbara Visser zet toch de deur op een kiertje voor verder onderzoek naar biobrandstoffen. (Foto Wikimedia)

Minister Barbara Visser zet toch de deur op een kiertje voor verder onderzoek naar biobrandstoffen. (Foto Wikimedia)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Robin van den Bovenkamp)

Reacties (1)
  • Stunteltje

    De biobrandstoffen zijn hygroscopisch, trekken water aan en daarmee bacteriegroei. Dat geeft vooral problemen door vlokvorming in de filters en leidingen als er langere tijd niet gevaren wordt en de tankinhoud niet wordt ververst. De verwachting is dus dat de geschetste problemen pas goed aan het licht komen in het voorjaar, als de bruine vloot en het varend erfgoed weer gaan varen.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook