Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Minister Visser wil ontgassingsverbod in 2024 niet afwachten

DEN HAAG

Het verbod op varen ontgassen kan pas medio 2024 in werking treden. Minister Barbara Visser van Infrastructuur en Waterstaat schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat Frankrijk en Zwitserland vertraging hebben opgelopen bij de ratificatie van de verdragswijziging die het verbod regelt. Maar de minister wil niet nog bijna drie jaar wachten om het aantal ontgassingen in Nederland terug te dringen.

1 / 1
Minister Barbara Visser wil niet afwachten tot alle landen de  verdragswijziging hebben geratificeerd, maar wil in Nederland het ontgassen op korte termijn al verminderen. (Foto ministerie I&W/Arenda Oomen)

Minister Barbara Visser wil niet afwachten tot alle landen de  verdragswijziging hebben geratificeerd, maar wil in Nederland het ontgassen op korte termijn al verminderen. (Foto ministerie I&W/Arenda Oomen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Erik van Huizen)

Reacties (1)
  • j.hagens

    Denk toch dat het een probleem is van de ladingontvanger/eigenaar van de lading, deze wordt zeer summier genoemd in dit artikel, schip is pas ledig opgeleverd als het ontgast is, wordt dit niet wettelijk geregeld, kan men alsnog de Schipper/eigenaar van het schip onder druk zetten.
    De ladingeigenaar zal ook moeten bewijzen dat hij de restlading in heeft genomen, net als al jaren in de droge lading gebeurd.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook