Minister Visser wil ontgassingsverbod in 2024 niet afwachten

Het verbod op varen ontgassen kan pas medio 2024 in werking treden. Minister Barbara Visser van Infrastructuur en Waterstaat schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat Frankrijk en Zwitserland vertraging hebben opgelopen bij de ratificatie van de verdragswijziging die het verbod regelt. Maar de minister wil niet nog bijna drie jaar wachten om het aantal ontgassingen in Nederland terug te dringen.

Minister Barbara Visser wil niet afwachten tot alle landen de  verdragswijziging hebben geratificeerd, maar wil in Nederland het ontgassen op korte termijn al verminderen. (Foto ministerie I&W/Arenda Oomen)
Minister Barbara Visser wil niet afwachten tot alle landen de  verdragswijziging hebben geratificeerd, maar wil in Nederland het ontgassen op korte termijn al verminderen. (Foto ministerie I&W/Arenda Oomen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer