Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Gemiddeld een reisje in de maand

WERKENDAM

‘Varen is het mooiste wat er is.’ Met die stellige overtuiging was het niet de vraag of schipper Cees Barth (49) ooit een binnenvaartschip zou kopen, maar eerder wanneer. Zo werd hij begin dit jaar eigenaar van de Rinkje, een schip waar hij al langer een oogje op had. Niet om fulltime te gaan varen, maar gemiddeld een reisje per maand past mooi bij zijn werk als nautisch verkeersregelaar.

1 / 1
Cees Barth bij de Rinkje. Vrachtvaart is niet zijn hoofdinkomen, maar zeker ook geen hobby. ‘Ik wil het wel op een zakelijke manier doen. De investeringen die ik doe moeten wel worden beloond.’ (Foto Hanny Visser-Kieboom)

Cees Barth bij de Rinkje. Vrachtvaart is niet zijn hoofdinkomen, maar zeker ook geen hobby. ‘Ik wil het wel op een zakelijke manier doen. De investeringen die ik doe moeten wel worden beloond.’ (Foto Hanny Visser-Kieboom)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Hannie Visser-Kieboom)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook