Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Burgemeester Lichtenberg (Altena) bezoekt TMS en Hakkers Waterbouw

WERKENDAM

Burgemeester Egbert Lichtenberg van Gemeente Altena stak vrijdag zijn licht op bij TMS Technical & Maritime Services B.V en waterbouwer Hakkers in Werkendam.

1 / 3
2021-11-12 Hakkers 01

2021-11-12 Hakkers 01

Lichtenberg kreeg uitleg van de werking van een installatie aan de hand van een 3D-geprint model.

TMS Technical & Maritime Services heeft grote opdrachtgevers in de wereldwijde offshore windindustrie. Lichtenberg kreeg uitleg van de werking van een installatie aan de hand van een 3D-geprint model. Hij toonde zich onder de indruk van de ingenieuze constructies die het Werkendamse bedrijf bedenkt en bouwt, zo zei Karin Struijk van Werkendam Maritime Industries.

Foto: v.l.n.r. : Burgemeester Egbert Lichtenberg, managing director Jan-Mark van Mastwijk, directeur Mathilde Hakkers

Lichtenberg bracht die vrijdag ook werkbezoek aan waterbouwer Hakkers, het familiebedrijf dat in 1875 is opgericht. Hij bekeek de nieuwe staalconstructiehal aan de Bruningstraat in Werkendam. Bij Hakkers sprak de burgemeester over het thema ‘Duurzaam ondernemen’. De nieuwe, gasloze, staalhal is daarbij een mooi voorbeeld: door toepassing van lucht/water warmtepompen, vloerverwarming, elektrische heftrucks, elektrische hoogwerker en binnenkort zonnepanelen levert Hakkers een grote bijdrage aan klimaatverbetering, zo lichtte Struijk toe.

Lees ook:

Commissaris van de koning Ine Adema op werkbezoek in Werkendam

Nieuw systeem haven Werkendam kan automatisch havengeld innen (Rene Quist)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook