Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Chinezen aan kop met automatisering containerterminals

ROTTERDAM

China automatiseert momenteel in hoog tempo zijn containerterminals. De haveninfrastructuur wordt zodanig opgewaardeerd en verbeterd dat kraandrijvers operators in controlekamers worden, van waaruit zij meerdere kranen tegelijk kunnen bedienen. Daarbij maakt het niet meer uit of de kranen dichtbij of ver weg staan. De snelle introductie van 5G maakt dit mogelijk. En intussen breken de Chinese containerhavens wereldrecord na wereldrecord als het gaat om het aantal moves dat de containerkranen aan kunnen.

1 / 1
De Shanghai International Port Group (SIPG) presenteerde in juni een project voor slimme commando- en controlecentra via een vast netwerk in de haven van Shanghai, de grootste haven ter wereld. (Foto SIPG)

De Shanghai International Port Group (SIPG) presenteerde in juni een project voor slimme commando- en controlecentra via een vast netwerk in de haven van Shanghai, de grootste haven ter wereld. (Foto SIPG)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Erik van Huizen)

Reacties (1)
  • leoverburg

    Wat een schitterende ontwikkeling, chapeau ….. de personeelskosten zijn met 70% gedaald, in plaats van 60 zijn er nu nog maar 9 mensen nodig om een schip te lossen. Waar gaan die andere 51 nu hun boodschappen van betalen ???

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook