Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Doorvaart door Suezkanaal wordt 6 procent duurder

CAÏRO

Een schip door het Suezkanaal sturen wordt vanaf begin volgend jaar duurder. De Suez Canal Authority (SCA) kondigde aan de tarieven voor het gebruik van de Egyptische waterweg per februari met 6 procent te verhogen. De verhoging komt op het moment dat het kanaal, geholpen door de coronapandemie, recordopbrengsten boekt. De stijgende kosten voor de doorgang zetten de toch al oplopende kosten voor transport van goederen verder onder druk. De hogere rekening zal uiteindelijk ook door de consument betaald moeten worden.

1 / 1
De Ever Given in het Suezkanaal. (Foto ANP)

De Ever Given in het Suezkanaal. (Foto ANP)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(ANP / JB)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook