Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Boskalis, Damen, Van Oord en Royal IHC samen in One Maritime Data Standard

Utrecht

Boskalis, Damen, Van Oord en Royal IHC hebben de krachten gebundeld om te komen tot een uniforme maritieme database. Deze One Maritime Data Standaard (OMDS) zorgt ervoor dat gegevensuitwisseling in de maritieme sector makkelijker wordt.  OMDS is de standaard voor uniforme vastlegging en elektronische uitwisseling van product -en handelsgegevens voor de Nederlandse maritieme sector.

1 / 1
OMDS One Maritime Data Standard

OMDS One Maritime Data Standard

Technische informatie, import -en exportdocumenten en overige gegevens van onderdelen en artikelen vormen de basis voor calculaties, transactie en logistiek binnen de keten.

OMDS maakt gebruik van het 2BA-platform. Dat is een centraal artikelbestand dat ook bijvoorbeeld in de installatiebranche bestaat. (Rene Quist)

Reacties (1)
  • janvegt

    1. Interessant, maar graag t.z.t. meer inhoud c.q. follow-up. Dit is wel erg summier. Typische Use Cases of zo: wat worden we hier beter van etc. Kan de ACM het als een kartel zien etc.
    2. Oh, zet even een s achter het Boskali uit de titel …

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook