ABC presenteert futuristische multi fuel ‘Evolve’ op Europort

Motorenfabrikant ABC uit Gent heeft op de Europort-beurs in de Rotterdamse Ahoyhallen het prototype van de ‘Evolve’ gepresenteerd. De scheepsmotor is volgens ABC toekomstbestendig en geschikt voor toekomstige groene brandstoffen.

De in een omkasting geplaatste ABC 4EL23 Evolve trok veel bekijks op de Europort-beurs. Boven de Evolve hangt het in een bijpassende omkasting verstopte emissie-systeem dat ABC-dochter en turbobouwer KBB met een partner ontwikkelde. (Foto’s Hans Heynen)
De in een omkasting geplaatste ABC 4EL23 Evolve trok veel bekijks op de Europort-beurs. Boven de Evolve hangt het in een bijpassende omkasting verstopte emissie-systeem dat ABC-dochter en turbobouwer KBB met een partner ontwikkelde. (Foto’s Hans Heynen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer