Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Stremming Boven-Rijn voorbij na graven noodgeul

MANNHEIM

Na een grote krachtsinspanning van de WSA Oberrhein is de Rijn tussen Iffezheim en Karlsruhe zaterdagmiddag weer vrijgegeven voor de scheepvaart. Die was sinds woensdag gestremd, nadat twee schepen door de lage Pegelstand vast waren komen te zitten bij Hagenbach.

1 / 1
Met de inzet van meerdere kraanschepen werd een tijdelijke vaargeul uitgebaggerd. (Foto WSA)

Met de inzet van meerdere kraanschepen werd een tijdelijke vaargeul uitgebaggerd. (Foto WSA)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Bart Oosterveld)

Reacties (1)
 • Herman1964

  Ik weet niet wat ik triester vind. De manier waarop de WSA werkt of de berichtgeving van Schuttevaer erover.
  Ten eerste was het niet op woensdag maar al maandag op dinsdagnacht gestremd.
  Ten tweede heeft de WSA helemaal geen groot materieel om in te zetten maar alleen playmobiel kraantjes en mini klapbakjes die nog stammen van ver voor WO II.
  verder is alleen overdag gewerkt op ambtenaren tijden, en als het mistig was werd er helemaal niet gewerkt wat twee ochtenden het geval was.
  Als de WSA zijn taak serieus zou nemen zouden ze in dit geval 24 uur per dag gewerkt hebben.
  Een beetje Nederlands kraanschip had dit klusje ws in 24 uur geklaard.
  En wanneer Schuttevaer zichzelf serieus zou nemen zouden ze eens navraag gedaan kunnen hebben bij een paar schepen die in de stremming lagen ipv van de veren die de WSA zichzelf in zijn persbericht in de eigen bibs stak er klakkeloos nog wat verder in te duwen.
  En dan het verhaal dat de WSP alles in goede banen leidde, ook daar zijn de meningen over verdeeld.
  Volgens onze collega’s die er als een van de eerste voor lagen in de haven van Karlsruhe gingen de schepen die als laatste aan kwamen varen als eerste in de opvaart en werd het onze collega’s door de WSP verboden om de haven uit te komen.
  Dus Schuttevaer het zou jullie sieren om niet alleen persberichten over te nemen maar ook eens iets zelf te onderzoeken.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook