Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Ander type vulaansluiting smeerolietank moet overlopers voorkomen

ROTTERDAM

Er zijn zo van die incidenten die lijken erbij te horen in de binnenvaart. Denk bijvoorbeeld aan het overvullen van de smeerolietank, doordat het brandstofvulpistool per ongeluk is aangesloten op de vulleiding van de smeerolietank. Dit komt in de praktijk regelmatig voor. De binnenvaart- en bunkerorganisaties hebben nu de handen ineengeslagen om dit soort incidenten tot het verleden te laten horen.

1 / 1
In de praktijk is bunkeren een haastklusje, waarbij volgens het Platform Zero Incidents relatief vaak menselijke fouten worden gemaakt. (Foto Wikimedia)

In de praktijk is bunkeren een haastklusje, waarbij volgens het Platform Zero Incidents relatief vaak menselijke fouten worden gemaakt. (Foto Wikimedia)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Maurits van der Linde)

Reacties (3)
 • Berend

  Bij mij hebben ze -jawel in 1962 !!- vuldoppen met verschillende sleutels (die dingen waarmee je ze opendraait) gemaakt, simpel en werkt geweldig.

 • auroraspits

  Ik ben niet echt van overbodige regelgeving maar dit lijkt mij best wel een nuttig. Alhoewel ik het zelf nooit heb meegemaakt heb ik al vele voorbeelden gehoord waar dit is misgegaan. Ik heb zelf ooit het gasoliepistool in de drinkwatertank gezet , had ik even mazzel dat de pomp op de bunkerboot een storing had. Toen zag ik het opeens . Daar kwam ik bijzonder goed mee weg zeg maar .

 • j.hagens

  Een zeer goed idee, neem nu ook gelijk de vulaansluiting van de Drinkwater aansluiting mee, zodat je over enige tijd weer niet naar een werf moet.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook