Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Superjacht Phi van Royal Huisman begint aan proefvaart op Noordzee

VOLLENHOVE

Het nieuwe superjacht van scheepswerf Royal Huisman uit Vollenhove werd 26 oktober met duw- en sleepboten op weg geholpen naar de werf in Amsterdam. Binnenkort begint Project 403, Phi, aan proefvaarten op de Noordzee.

1 / 1
Superjacht Phi gaat op weg naar de hoofdstad. (Foto's Tom van Oossanen)

Superjacht Phi gaat op weg naar de hoofdstad. (Foto's Tom van Oossanen)

Het nieuwe jacht heeft een lengte van 58,5 meter en een gewicht van onder de 500 gt. Het is daarmee een lichtgewicht, maar wel verreweg het langste motorjacht in deze categorie.

Op sleep vanaf de scheepswerf in Vollenhove.
Op sleep vanaf de scheepswerf in Vollenhove.

Het jacht kwam van de tekentafel van Cor D. Rover af, met een interieur dat werd ontworpen door Lawson Robb. Van Oossanen Naval Architects deed de buitenkant. Het ontwerp is gebaseerd op de welbekende Gulden Snede, waarbij de vormen in verhouding staan met de natuur, laat de werf weten. De dekniveaus zijn ingericht op drie thema’s: de melkweg, het oceanoppervlak en de onderwaterwereld.

Het ontwerp van Phi is gebaseerd op de Gulden Snede.
Het ontwerp van Phi is gebaseerd op de Gulden Snede.

Phi zal worden ondersteund door een bijpassend schaduwschip van 36 meter, gebouwd bij Alia Yachts. ‘Iedereen die betrokken is geweest bij deze totstandkoming, voelt zich bevoorrecht dat hij of zij een bijdrage heeft mogen leveren aan dit innovatieve project. De samenwerking tussen het team van de eigenaar, de architecten, de ontwerpers en iedereen bij Royal Huisman is uitzonderlijk geweest. We kunnen met recht trots zijn op wat we hebben bereikt’, zegt de vertegenwoordiger van de eigenaar, Guy Booth.

Royal Huisman heeft nog een aantal projecten in de wachtrij staan. Zoals Project 404, een jacht van 59,7 meter die in 2022 wordt afgeleverd. Ook featherweight Project 405 wordt volgend jaar verwacht, met een lengte van 46.82 meter.

Lees ook:

Heesen begint aan bouw van hybride jacht Project Oslo24

[VIDEO] Nederlands grootste superjacht klaar voor afbouw

(Robin van den Bovenkamp)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook