Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Overbeladen tanker loopt vast

KARLSRUHE

Op de Rijn bij Karlsruhe is zondagmorgen een met benzine geladen tanker aan de grond gelopen. Dat gebeurde rond 06.00 uur aan de rechteroever bij de Karlsruher Grund (Rijnkilometer 357,9). Volgens de Wasserschutzpolizei was het schip overbeladen.

1 / 1
De bij Karlsruhe gestrande tanker. (Lezersfoto via KA-News)

De bij Karlsruhe gestrande tanker. (Lezersfoto via KA-News)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Bart Oosterveld)

Reacties (6)
 • Martin Van Oort-hulsman

  Hoe naief en arrogant kunne sommige oud-collega’s ook zijn he…
  Me willen lullen en een mening geven terwijl ze enkel de lek hebben bevaren op waterstand,
  Ga lekker van je garaniums genieten man.

 • Hens van Buren

  Wat de massa ook niet door heeft, dat iedereen altijd te diep ligt als je, je vast vaart. Als we de diepgangen van de WSA zouden hanteren moeten er honderden tonnen extra worden achter gelaten.

 • Hens van Buren

  De reactie van Alexia is weer een mooi voorbeeld, hoe het helaas, in de tankvaart op veel schepen werkt. Schippers en tankschip eigenaren hebben zich zelf in deze positie laten brengen. Of de dag ooit nog komt dat ze zich bevrijden uit deze positie, staat nog in de sterren. Ik heb mij nooit iets laten dicteren, mij werd altijd gevraagd hoeveel ik dacht mee te nemen. Ik hield daarbij altijd een slag om mijn arm van een paar honderd ton. Om niet financieel de boot in te gaan als de rivier hard viel, sprak ik bijna altijd een lumpsum vracht af als er druk genoeg op de markt was.

 • Sjaak van Wijk

  Alexia, dit zijn wel erg boute aannames, moet je zelf ook vinden als je jouw inzending goed overdenkt,, lijkt mij.

 • J.R. de Jonge

  Op onze schepen bepaalt de kapitein hoe diep we laden, niet de bevrachter.

 • alexia

  zo zie je maar de schipper heeft het weer gedaan en krijgt een boete.maar de bevrachter sta weer buiten schot .de schipper heeft niks meer te vertellen hoe hij zijn schip moet laden .de bevrachter beslist dat en doe je het niet dan ben je een moeilijke schipper

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook