Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Brand op containerschip voor Canadese kust onder controle

Victoria

De brand die sinds vrijdag woedde op het containerschip Zim Kingston voor de westkust van Canada is onder controle. Volgens de Canadese kustwacht smeult het vuur nog na, maar zijn de vlammen gedoofd. Blusboten houden het schip nat om te voorkomen dat de brand opnieuw oplaait.

1 / 1
Zeker 40 containers zijn te water geraakt. (Foto Twitter / Canadian Coast Guard)

Zeker 40 containers zijn te water geraakt. (Foto Twitter / Canadian Coast Guard)

De brand begon in zes containers, die deels gevuld waren met chemische producten voor de mijnbouw en bij de brand kwamen giftige gassen vrij. Zaterdag zijn 16 van de 21 bemanningsleden in veiligheid gebracht. De reder van het schip, Danaos Shipping, liet zondagavond weten dat gewerkt wordt om de geƫvacueerde bemanningsleden terug aan boord te brengen. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Vancouver Island

Het schip ligt voor anker op een paar kilometer afstand van Vancouver Island, in de Straat van Juan de Fuca, de zeeroute die leidt naar de havens van Vancouver en het Amerikaanse Seattle. Volgens de kustwacht vormt de rook die nog altijd van het schip komt geen bedreiging voor de inwoners van Vancouver.

Door de brand verloor Zim Kingston zeker veertig containers. De Canadese en Amerikaanse kustwacht volgen die, omdat ze een bedreiging vormen voor de zeevaart.

Lees ook:

X-Press Pearl op punt van ondergang voor kust Sri Lanka

Brand in machinekamer van riviercruiseschip bij Kaub

(ANP / JB)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook