Sterke Jerke wint zware, regenachtige Strontrace

Bij een zuidzuidwester wind, met een kracht van 3 Beaufort, startte maandag de 47e Strontrace uit Workum. Bij het torentje werd de fok gestreken ter ere van grondlegger Reid de Jong, die vorig jaar overleed. Het doel: oefeningen onder zeil, naar Warmond heen en terug. Gebruik van de motor wordt streng bestraft. Dus geen gewone zeilwedstrijd, hier wordt ook gejaagd, geboomd en soms zelfs geroeid.

De grote winnaars van de Sterke Jerke. (Foto Hajo Olij)
De grote winnaars van de Sterke Jerke. (Foto Hajo Olij)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Sterke Jerke wint zware, regenachtige Strontrace | Schuttevaer.nl

Sterke Jerke wint zware, regenachtige Strontrace

Bij een zuidzuidwester wind, met een kracht van 3 Beaufort, startte maandag de 47e Strontrace uit Workum. Bij het torentje werd de fok gestreken ter ere van grondlegger Reid de Jong, die vorig jaar overleed. Het doel: oefeningen onder zeil, naar Warmond heen en terug. Gebruik van de motor wordt streng bestraft. Dus geen gewone zeilwedstrijd, hier wordt ook gejaagd, geboomd en soms zelfs geroeid.

De grote winnaars van de Sterke Jerke. (Foto Hajo Olij)
De grote winnaars van de Sterke Jerke. (Foto Hajo Olij)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer