Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Stremming in Maas na aanvaring binnenvaartschepen voorbij

Beesel

Rijkswaterstaat verwacht donderdag nog tot zeker in de middag bezig te zijn met het afhandelen van de aanvaring tussen twee binnenvaartschepen in de Maas in Limburg. De stremming is al wel opgeheven sinds 08.00 uur. Schepen kunnen voorzichtig rond de plek van het incident varen.

1 / 1
De aanvaring gebeurde woensdagavond. (Foto Keistad Nieuws)

De aanvaring gebeurde woensdagavond. (Foto Keistad Nieuws)

Het ongeval gebeurde woensdagavond door nog onbekende oorzaak ter hoogte van het veer tussen Kessel en Beesel. Daar voeren Istar, een tanker, geladen met 360 ton zwavelzuur, en het droge ladingschip Enterprise met draadstaal op elkaar. Niemand raakte gewond.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(ANP / JB)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook