Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Koole Terminals met Horisont in ammoniak

ROTTERDAM

Het Rotterdamse Koole Terminals en het Noorse energiebedrijf Horisont Energi willen samen een ammoniakterminal met opslagfaciliteit opzetten in Rotterdam. Vanuit Rotterdam zou de emissievrije brandstof verder moeten worden gedistribueerd in Noordwest-Europa. Dat meldt Offshore Energy.

1 / 1
Ter illustratie. De Vopak terminal in de haven van Rotterdam. (Foto Port of Rotterdam)

Ter illustratie. De Vopak terminal in de haven van Rotterdam. (Foto Port of Rotterdam)

Horisont Energi produceert de ammoniak uit gas dat vanuit de Barentszzee via een pijpleiding naar haar installatie op het eiland Melkøya, in de buurt van Hammerfest, wordt getransporteerd. Vanuit Noorwegen komt het gas dan per schip naar Rotterdam, waar het bij Koole wordt opgeslagen in afwachting van distributie.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Willem de Niet)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook