Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Royal Bodewes laat eerste hybride koopvaardijschip te water

MARTENSHOEK

Royal Bodewes in Martenshoek heeft vrijdag 8 oktober het eerste koopvaardijschip met een hybride voortstuwing te water gelaten. Het is tevens het grootste zeeschip in laadvermogen dat bij de bijna 210 jaar oude scheepswerf werd gebouwd.

1 / 1
Met de tewaterlating van de Aasfjell werd een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de geschiedschrijving van Royal Bodewes. (Foto Henk Zuur)

Met de tewaterlating van de Aasfjell werd een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de geschiedschrijving van Royal Bodewes. (Foto Henk Zuur)

Speciaal voor de bouw van het schip heeft de scheepswerf haar kade verlengd en werd het Winschoterdiep ter plekke uitgediept. Vele honderden toeschouwers waren er getuige van hoe 2500 ton staal met assistentie van de sleepboten Waterpoort en Gruno III te water ging. Bouwnummer 768, maar liefst 120 meter lang, 15,80 meter breed met een holte van 10,15 meter, werd Aasfjell gedoopt door Olga Torkelsen, echtgenote van Hans Marten Torkelsen, directeur-eigenaar van Aasen Shipping in het Noorse Mosterhamn en opdrachtgever voor de bouw.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Henk Zuur)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook