Amerikaanse kustwacht onderzoekt Duits containerschip na olielek

De Amerikaanse kustwacht doet onderzoek naar een containerschip vanwege het grote olielek voor de kust van Orange County in Californië. De Los Angeles Times meldt op basis van bronnen dat er een schip in beeld is dat in het gebied was voordat het olielek werd geconstateerd. Dinsdag meldde de krant al dat het olielek hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt werd doordat een pijpleiding met een anker was meegesleurd en er daardoor een grote scheur was ontstaan.

Er wordt flink opgeruimd op de kusten van Orange County. (Foto Southern California Spill Response)
Er wordt flink opgeruimd op de kusten van Orange County. (Foto Southern California Spill Response)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer