Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

‘Veel liever aan het varen dan bellen’

WERKENDAM

Net als veel andere jonge schippers in Werkendam kreeg Bas den Breejen (25) de liefde voor de binnenvaart met de paplepel ingegoten. Zelfs een jaar lang varen op een bunkerboot met elke avond vrij kon hem niet op andere gedachten brengen, zodat hij toch weer terugkeerde naar de vrachtvaart.

1 / 1
Bas den Breejen: ’We zijn vier weken weggeweest naar de Donau en ik vond het lekker rustig. Je hoeft alleen maar te varen. Hier in Nederland ben je alle dagen aan het bellen, bellen, bellen.’ (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Bas den Breejen: ’We zijn vier weken weggeweest naar de Donau en ik vond het lekker rustig. Je hoeft alleen maar te varen. Hier in Nederland ben je alle dagen aan het bellen, bellen, bellen.’ (Foto Hannie Visser-Kieboom)

‘Als kind wil je toch niets liever dan hetzelfde doen als je vader? Dat jaar op die bunkerboot beviel me slecht. Als je dan ’s avonds thuis bent heb je niks te doen. Later heb ik nog een abonnement genomen op de sportschool, maar ik ben gemaakt voor het varen’, vertelt Bas in zijn stuurhut.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Hannie Visser-Kieboom)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook