‘Veel liever aan het varen dan bellen’

Net als veel andere jonge schippers in Werkendam kreeg Bas den Breejen (25) de liefde voor de binnenvaart met de paplepel ingegoten. Zelfs een jaar lang varen op een bunkerboot met elke avond vrij kon hem niet op andere gedachten brengen, zodat hij toch weer terugkeerde naar de vrachtvaart.

Bas den Breejen: ’We zijn vier weken weggeweest naar de Donau en ik vond het lekker rustig. Je hoeft alleen maar te varen. Hier in Nederland ben je alle dagen aan het bellen, bellen, bellen.’ (Foto Hannie Visser-Kieboom)
Bas den Breejen: ’We zijn vier weken weggeweest naar de Donau en ik vond het lekker rustig. Je hoeft alleen maar te varen. Hier in Nederland ben je alle dagen aan het bellen, bellen, bellen.’ (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer