Holland Shipyards Group begint met bouw elektrische veren Riveer

De Holland Shipyards Group (HSG) gaat in Hardinxveld-Giessendam twee emissievrije elektrisch ponten bouwen voor Riveer veerdiensten uit Gorinchem. De schepen gaan varen op de route van Gorinchem via Werkendam naar Hardinxveld-Giessendam met een extra stop in Sleeuwijk. Vandaar dat het startsein voor de bouw, die in november begint met de cascobouw in Polen, werd bijgewoond door wethouders van de drie gemeenten. De bouwkosten voor beide schepen bedragen negen miljoen euro.

Zo moeten de ponten van Riveer er uit gaan zien. (Foto Holland Shipyards Group)
Zo moeten de ponten van Riveer er uit gaan zien. (Foto Holland Shipyards Group)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer