Duitse binnenhavens willen motor van vergroening zijn 

Binnenhavens kunnen de motoren zijn van de vergroening van het transport. Het Bundesverband Öffentlicher Binnenhäfen (BÖB) dringt er bij het nieuw te vormen Duitse kabinet op de rol van de Duitse binnenhavens te versterken, multimodaliteit te bevorderen en de vaarweginfrastructuur uit te bouwen en weer betrouwbaar te maken.

Volgens BÖB-voorzitter Joachim Zimmermann zijn de binnenhavens belangrijk voor de verschuiving van het verkeer van weg naar binnenvaart en spoor zoals de Europese Commissie wil. (Foto Duisport/Hans-Blossey)
Volgens BÖB-voorzitter Joachim Zimmermann zijn de binnenhavens belangrijk voor de verschuiving van het verkeer van weg naar binnenvaart en spoor zoals de Europese Commissie wil. (Foto Duisport/Hans-Blossey)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer