Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Bemanning Nederlands marineschip mag niet van boord in Dublin door coronarisico

Dublin

De bemanning van amfibisch transportschip Zr.Ms. Rotterdam van de Koninklijke Marine mag niet van boord in de Ierse hoofdstad Dublin, omdat er mogelijk Covid-besmettingen aan boord zijn. Dat heeft het ministerie van Defensie zondagochtend 3 oktober bekendgemaakt.

1 / 1
Zr. Ms. Rotterdam werd in 1998 in gebruik genomen. (Foto Defensie)

Zr. Ms. Rotterdam werd in 1998 in gebruik genomen. (Foto Defensie)

Meerdere opvarenden hadden de afgelopen drie weken last van coronaklachten, die varieerden van neusverkoudheid en hoesten tot hoofdpijn. De klachten duurden bij veel bemanningsleden niet langer dan 24 tot 48 uur. Er werd voor gekozen de opvarenden niet te testen tijdens de zeereis. ‘In Nederland is het advies; blijf thuis en test bij klachten. Het testen is bedoeld om de rest van de samenleving te beschermen. Op zee aan boord is iedereen “thuis”. Dan is niet testen een logische keuze, er is namelijk geen risico de samenleving te besmetten’, aldus commandeur Ad van de Sande. Ook is de vaccinatiegraad hoog aan boord (89%), zodat de kans dat iemand ernstig ziek wordt klein is.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(ANP / JB)

Reacties (1)
  • Willem Voorhout

    Jammer voor die marine mensen dat ze daar niet de wal op mochten. Maar ik denk dat meer dan 90 % van alle koopvaardijmensen wereldwijd nergens de wal op mogen. Dat mag dan niet voor het land waar men binnenkomt of het mag niet voor de eigen rederij omdat men het schip “schoon” wil houden. En die zitten geen weken maar maanden aan boord.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook