Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Recorddrukte in Amerikaanse containerhavens

LOS ANGELES

Er heerst recorddrukte in de containerhavens van Long Beach en Los Angeles aan de westkust van de Verenigde Staten. Woensdag 22 september lagen 65 grote containerschepen op de rede te wachten op lossing.

1 / 1
De haven van Los Angeles. (Foto Port of LA)

De haven van Los Angeles. (Foto Port of LA)

Het aantal is al wel iets afgenomen. Maandag waren het er nog 70, met volgens een telling van de Marine Exchange of Southern California in totaal 432.909 teu aan boord. De twee naast elkaar gelegen havens zijn de grootste van de VS. Samen slaan ze 40% van het totale aantal containers voor de VS over. De vracht komt grotendeels uit China.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook