Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

‘Personeelstekort wordt alleen maar groter’

ROTTERDAM

Uitzendbureaus in de binnenvaart zorgen in toenemende mate voor werknemers van buiten Europa. Personeelaanbieders Arie Arensman (Axxaz) en Dolf Kornet (Cuneus) spraken er tijdens Studio Schuttevaer Duikt Dieper over. Hoe gaat dat in zijn werk en is dit de oplossing voor de krapte op de arbeidsmarkt?

1 / 1
Arie Arensman en Dolf Kornet aan tafel tijdens Studio Schuttevaer Duikt Dieper. (Beeld uit uitzending)

Arie Arensman en Dolf Kornet aan tafel tijdens Studio Schuttevaer Duikt Dieper. (Beeld uit uitzending)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Jelmer Bastiaans)

Reacties (4)
 • alexia

  moesten ze de sociale wetten van belgie meer naar beneden halen en de vrachten meer veel meer optrekken dan kunnen de partucileren meer personeel in dienst nemen .maar dat kan nu niet er blijft teveel onderweg plakken van de vrachten

 • alexia

  abrhams.we moeten er ook nog aan toevoegen dat ons personeel 11maanden hun loon krijgenplus hu n vakantie geld .dan zien wij toch niet in dat ons personeel het slecht hebben

 • alexia

  abrahamse wij hebben twee mensen onder belgische kondonties werke en die werke ieder 5 maanden per jaar met hun jaarlijks verlof er al af waar haal jij dat vandaan dat ze 9 maanden aan boord zitten.en hebben een goede salaris en dan voor een scheepje van 1500ton; ze hebben in belgie goede sociale voorziningen zoals vakantiegeld -bijkoment vakantiegeld-13de maand-kindergeld -vervoer – eten .

 • rienkabrahamse

  Is het zo raar dat er geen personeel te krijgen is? Het draait gewoon om geld, niemand wil betalen voor een matroos. Ook de binnenvaart doet het zich zelf aan. Vroeger ging je varen omdat er meer werd verdiend dan aan de wal. Nu kan je zelfs beter vakkenvuller bij de ALdi worden. Ja dat komt omdat onze regering het mogelijk maakt dat er matrozen uit heel de wereld hier mogen komen werken. En een minimumloon, belachelijk gewoon, ze moeten hard werken in de binnenvaart, altijd beschikbaar zijn. 9 maanden aan boord, in coronatijd vaak het dubbele. Het is gewoon moderne slavernij.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook