Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Schip aan de ketting na invaren veiligheidszone windpark Borssele

Terneuzen

De Reyhan ligt sinds zaterdag aan de ketting in de haven van Terneuzen, nadat het de veiligheidszone van windenergiegebied Borssele was binnengevaren. Een aanvaring kon worden voorkomen, aldus de politie. Op het schip bleek volgens de politie veel niet in orde.

1 / 1
Het schip ligt voorlopig nog aan de ketting. (Foto Landelijke Eenheid Politie)

Het schip ligt voorlopig nog aan de ketting. (Foto Landelijke Eenheid Politie)

Een sleepvaartuig van de Kustwacht dat paraat ligt nabij het windpark Borssele zag het schip, dat voer onder Vanuatuaanse vlag, koers zetten richting het windpark. Daarop werd het Schelde Coördinatie Centrum gewaarschuwd. Het schip werd aangeroepen, maar de kapitein begreep volgens de politie niet wat er aan de hand was en zette zijn koers voort. Toen het schip binnen de veiligheidszone van het windpark kwam, gaf de verkeersleiding opdracht de koers te wijzigen, waardoor een aanvaring zou zijn voorkomen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(ANP / JB)

Reacties (4)
 • hennya

  Helemaal mee eens Rob, maar ik heb ook het idee , dat zo’n schip minimale kans op controle heeft gehad , zeker als je het vergelijkt met de Rijn-tankvaart.

 • Ruud Behrend

  helemaal mee eens
  en die zelfde beleidsmakers praten over onbemand varen? laat me niet lachen

 • B. Pasma

  Jammer dat het windmolenpark niet compleet plat is gevaren.

 • Rob van Mil

  In dit artikel gaat de aandacht bijna volledig uit naar de incompetente bemanning. Het zou goed zijn als er ook aandacht besteed zou worden aan de mensen die het blijkbaar wel verantwoord vinden om zo’n crew aan boord te zetten.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook