Noren meten impact extreme golven op offshore installaties

De kracht van golven die op boorplatforms, windturbines, schepen of andere offshore-constructies slaan, kan enorme schade aanrichten. Wetenschappers van de Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie (NTNU) en het Noorse onderzoeksinstituut SINTEF gaan daarom het gedrag bestuderen van offshore constructies die worden blootgesteld aan dit soort golven. Hun doel is om de veiligheid op zee te vergroten.

Het is nog steeds onvoldoende bekend wat precies de belasting is van de kracht van golven die tegen offshore constructies slaan. Omdat de gevolgen enorm kunnen zijn doen de Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie (NTNU) en het Noorse onderzoeksinstituut SINTEF onderzoek. (Foto Equinor)
Het is nog steeds onvoldoende bekend wat precies de belasting is van de kracht van golven die tegen offshore constructies slaan. Omdat de gevolgen enorm kunnen zijn doen de Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie (NTNU) en het Noorse onderzoeksinstituut SINTEF onderzoek. (Foto Equinor)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer