Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Frietkot aan de Royerssluis in Antwerpen verhuist

Antwerpen

Het bij veel schippers bekende frietkot pal naast de Royerssluis in Antwerpen krijgt toch een nieuwe standplaats. Na lange tijd van twijfel en onzekerheid is nu duidelijk dat uitbaters Martine van den Broeck en Marc Jondral hun zaak kunnen voortzetten op een andere locatie, melden de Gazet van Antwerpen en de Antwerpse TV-zender ATV.

1 / 1
Het frietkot aan de Royerssluis. (Foto Google Maps)

Het frietkot aan de Royerssluis. (Foto Google Maps)

Het gaat om een locatie bij de Roufs Group aan de Noordkasteelbrug, een paar honderd meter van de huidige plek. De frietbarak stond al sinds de jaren ’60 bij de Royerssluis. Menig schipper stuurde er tijdens de schutting zijn matroos op uit om snel een frietje te halen. Maar ook veel havenarbeiders en vrachtwagenchauffeurs uit vele landen behoorden tot de clientèle. Het houten gebouwtje moet wijken voor de vernieuwing van de Royerssluis. Per 1 oktober moet de standplaats zijn ontruimd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Bart Oosterveld)

Reacties (1)
  • j.hagens

    Frietkotten horen bij Belgie, veel sterkte met je nieuwe standplaats.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook