Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Nog maar twee kotters vissen vanuit Colijnsplaat

Colijnsplaat

Toen Kortgene nog een respectabele vloot van meer dan vijftien kotters had, floot de vismijn van Colijnsplaat nog een aardig deuntje mee. Wekelijks veel garnalen en altijd wel vis. Sedert enkele jaren vissen er nog maar twee kotters vanuit Colijn.

1 / 1
De KG-9 verlaat de Roompotsluis op het werkeiland Neeltje Jans en stoont naar Colijnsplaat. (Foto W.M. den Heijer)

De KG-9 verlaat de Roompotsluis op het werkeiland Neeltje Jans en stoont naar Colijnsplaat. (Foto W.M. den Heijer)

De vloot van Kortgene bestaat uit de mesheftenvisser KG-8 en de garnalenkotters KG-9 en KG-18. De lokale vismijn moet het doen met incidentele aanlandingen van een handvol garnalenkotters uit Tholen en Yerseke. De TH-5 van Jan-Willem Bout heeft er een vaste ligplaats, evenals de KG-9 van de familie Mol. Beide kotters vissen wekelijks vanuit Colijnsplaat. Zij passeren de Roompotsluis als zij maandagochtend koers zetten naar de Belgische, Zeeuwse of Zuid-Hollandse kust om op garnalen te vissen. Bij binnenkomst op donderdag of vrijdag vindt het lossen soms plaats aan de loswal nabij de Roompotsluis, waarna zij hun weg vervolgen naar Colijnsplaat. De garnalenvangsten gaan dan per as naar Stellendam of Breskens.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Willem den Heijer)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook