Maersk wil deadline op gebruik fossiele brandstof

CEO Søren Skou van Maersk wil dat overheden zo snel mogelijk een datum vastleggen vanaf wanneer het niet langer mogelijk is een schip te laten bouwen met motoren die op fossiele brandstof lopen. Wat hem betreft is dat 2035. Skou verwijst naar de auto-industrie waar over een dergelijke datum al langere tijd wordt gesproken. Hij vindt dat als de wereld de schadelijke uitstoot wil stoppen, er desnoods van hogerhand ingegrepen moet worden. Maersk zelf wil in 2050 volledig klimaatneutraal zijn.

Rederij Maersk zet zwaar in op methanol als klimaatneutrale brandstof. (Foto Maersk)
Rederij Maersk zet zwaar in op methanol als klimaatneutrale brandstof. (Foto Maersk)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer