Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Green Award-korting bij aanschaf Groene schroefrand Jooren

Dordrecht

Jooren Scheepsschroeven is ‘incentive provider’ geworden van Green Award Binnenvaart. Dit houdt in dat binnenvaartschepen met een Green Award korting krijgen wanneer ze de ‘Groene Schroefrand’ van Jooren kopen.

1 / 1
Chris en Yvette Smit tonen trots het Green Award bord. (Foto Green Award Binnenvaart)

Chris en Yvette Smit tonen trots het Green Award bord. (Foto Green Award Binnenvaart)

De groene schroefrand is ontwikkeld door het Dordtse Jooren scheepsschroeven in samenwerking met binnenvaartondernemers. Die laatste groep heeft de schroef getest in de praktijk. Doordat de schroef scherper in het water snijdt zijn er minder schroefomwentelingen nodig, vergeleken met een conventionele schroef, om dezelfde snelheid te bereiken. Het gaat om 30 tot 40 minders schroefomwentelingen per minuut, het gevolg hiervan is dat er een brandstofbesparing is van 5%.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Jelmer Bastiaans)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook