Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

NPRC vaart 270 miljoen kilo suikerbieten, grootste modal shift van laatste 10 jaar

ROTTERDAM

Binnenvaartcoöperatie NPRC, bestaande uit 140 binnenvaartondernemers, is woensdag 15 september gestart met de grootschalige operatie om suikerbieten van Maastricht naar Oudenbosch (Noord-Brabant) te varen. In opdracht van Cosun Beet Company gaan de komende maanden 8 binnenvaartschepen in een pendel maar liefst 270.000 ton suikerbieten over het water vervoeren.

1 / 1
NPRC vervoert 270 miljoen suikerbieten

NPRC vervoert 270 miljoen suikerbieten

Het betreft het grootste Nederlandse modal shift traject (verschuiving van lading van de weg naar het water) van de afgelopen 10 jaar. Hiermee ontstaat een heuse ‘sugar corridor’ en worden ruim 15.000 vrachtwagenbewegingen over de Rijkswegen vermeden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(René Quist)

Reacties (2)
  • wim52

    Vraag me af, hoe die schepen in Oudenbosch komen om gelost te worden. Varen ze dan de suikerfabriek in Dinteloord voorbij? Ze hadden beter bij Rijkswaterstaat ontheffing kunnen vragen om met 110 mtr. over de Dintel te mogen varen. Hadden ze die laatste overslag ook achterwege kunnen laten.

  • elzinga

    sugar corridor; hoe gek worden we nog. er moeten gewoon bieten van t land naar de fabriek, doe beetje normaal das beter voor t milieu.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook