Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Kotug CityBarge nu ook actief in Utrecht

Utrecht

CityPort of Utrecht en bouwbedrijf Van Zoelen zijn gestart met het emissieloos vervoeren van bouw- en sloopmaterialen door de Utrechtse grachten. Voor het vervoer worden de E-Pusher schepen van Kotug CityBarge gebruikt.

1 / 1
Een transport over water vervangt negen transporten over de weg. (Foto Gemeente Utrecht)

Een transport over water vervangt negen transporten over de weg. (Foto Gemeente Utrecht)

Met het initiatief sluiten Cityport en Van Zoelen aan bij de ambities van de gemeente. De gemeente werkt aan een schoner milieu en wil de historische werven langs de grachten niet te veel belasten. Wethouder Eelco Eerenberg zei hierover ‘hoe meer schoner vervoer over water, hoe beter.’ In Utrecht wordt al meer dan 10 jaar de horeca bevoorraad via het water en ook het afval wordt op die manier opgehaald.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Jelmer Bastiaans)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook