Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Koster (KVNR): ‘Reders wensen internationale brandstofheffing’

ROTTERDAM

De internationale scheepvaart, bij monde van de International Chamber of Shipping (ICS), heeft hun eigen plannen voor een brandstofheffing opnieuw uit de kast getrokken. Dat gebeurde naar aanleiding van de aankondiging van de Fit for 55-plannen en in aanloop naar de klimaattop COP26. De scheepvaart hamert namelijk op mondiale afspraken, geen Europese.

1 / 1
Annet Koster: ‘Wil je mondiale maatregelen, moet je mondiaal draagvlak hebben.’ (Illustratie Bureau OMA)

Annet Koster: ‘Wil je mondiale maatregelen, moet je mondiaal draagvlak hebben.’ (Illustratie Bureau OMA)

Het plan om reders te laten betalen voor hun brandstofverbruik, stamt eigenlijk uit december 2019. Toen heeft de ICS, samen met een aantal andere internationale redersverenigingen, de plannen aangedragen bij de International Maritime Organization (IMO). ‘De komende klimaattop in november is mondiaal, de plannen van de ICS zijn dat ook.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Robin van den Bovenkamp)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook