Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Binnenvaart boos over langdurige stremming spoorbrug Van Harinxmakanaal: ‘De maat is vol’

LEEUWARDEN

Het Centraal Overleg Vaarwegen (COV) heeft vrijdag 10 september een brandbrief geschreven aan ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vanwege de situatie bij de spoorbrug over het Van Harinxmakanaal in Leeuwarden. Die brug is sinds 8 september gestremd tot nader order. De problemen bij de brug moeten volgens de briefschrijvers structureel worden opgelost door middel van de aanleg van een spooraquaduct.

1 / 3
Pas eind oktober wordt de cilinder terugverwacht bij de spoorbrug. (Foto ProNews)

Pas eind oktober wordt de cilinder terugverwacht bij de spoorbrug. (Foto ProNews)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Robin van den Bovenkamp)

Reacties (2)
 • J.G. Smeding

  ………het vervoer van suikerbieten van Hoogkerk naar Texel………. Zal eerder van Texel naar Hoogkerk zijn vermoedelijk. Tenzij ze onlangs een suikerfabriek hebben gebouwd op Texel.

 • j.hagens

  Je kan de Treinen ook om laten rijden, zodat de Brug open kan staan.
  Tenslotte is het een probleem van de eigenaar van het Spoor en de Brug.
  Deze brug is versleten, en voldoet niet meer aan de huidige normen, zoals zovele spoorbruggen, denk aan dat oude kreng op de IJssel, leuk met een stromende rivier, en al genoeg ongevallen mee gebeurd, mocht je met je stuurhut de brug raken, wil de N.S. je nog een poot uit draaien, alsof je zo een blok staal van ze plek vaart met een aluminium stuurhut.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook