Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Oss doet onderzoek naar ondieptes in de haven

OSS

De gemeentelijke haven van Oss en het kanaal er naar toe vertonen ondieptes waarvoor baggeren noodzakelijk is. Bovendien is de kleilaag van de bodem beschadigd en moet deze gerepareerd worden. Dat schrijven B&W van Oss in een raadsvoorstel. Ze vragen de gemeenteraad allereerst een bedrag van ruim een ton ter beschikking te stellen voor onderzoek.

1 / 1
De gemeentelijk haven van Oss. (Foto Bart Oosterveld)

De gemeentelijk haven van Oss. (Foto Bart Oosterveld)

Het gaat om de haven zelf en het 3,5 kilometer lange kanaal langs Macharen dat de verbinding vormt tussen de haven en de Maas. Tegelijkertijd gaat de gemeente de ondieptes van de Lithse Ham en de Oude Maasarm in Lithoijen in kaart brengen. Het gaat hier om vaarwater dat vooral door de pleziervaart gebruikt wordt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Bart Oosterveld)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook