Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Brug over Van Harinxmakanaal zeker 3 weken dicht voor scheepvaart

Leeuwarden

De brug over het Van Harinxmakanaal bij Leeuwarden blijft zeker drie weken gesloten voor grotere binnenvaartschepen. Een draaimechanisme in de brug heeft het dinsdag begeven en hoewel spoorbeheerder ProRail met spoed aan het defect zegt te werken, gaat herstel zeker drie weken duren. Rijkswaterstaat en de provincie Friesland werken aan omleidingsroutes voor de scheepvaart, aldus ProRail.

1 / 1
De brug is al langer een hoofdpijndossier. (Foto ProNews)

De brug is al langer een hoofdpijndossier. (Foto ProNews)

Het Van Harinxmakanaal is een belangrijke doorgaande route voor de binnenvaart in het noorden van het land. Bij Leeuwarden wordt het kanaal gekruist door de zogenoemde HRMK-brug voor spoorverkeer. Een hefcilinder op hydraulische druk zorgt ervoor dat de brug kan opendraaien om schepen te laten passeren. Maar die cilinder doet het niet meer. Treinen kunnen wel over de brug.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(ANP / JB)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook