Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zeevrachtenmarkt: Prijzen droge lading-markt stijgen flink

ROTTERDAM

Voor de droge lading-schepen stijgen de prijzen naar grote hoogtes. De vrachten stegen inmiddels voor capesizers tot ruim $40.000 per dag en zullen waarschijnlijk verder stijgen tot rond de $50.000. De capesizers verdienden het meest op de Atlantische routes, rond $40.000 tot $45.000.

1 / 1
De Ionic Althea werd verhuurd voor $17.500 per dag.

De Ionic Althea werd verhuurd voor $17.500 per dag.

Voor ladingen vanuit de Middellandse Zee naar West-Afrika werd $45.000 betaald, voor schroot $35.000. Die prijzen werden ook betaald voor reizen vanuit de Noordzee naar de Middellandse Zee. Ook voor de panamaxen verbeterde de vrachten vooral op de Atlantische routes waar de vrachtprijzen stegen tot op $38.000-39.000.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Familie Van Krimpen)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook