‘Het wordt heel anders varen op elektrische veerponten’

Niet iedere schipper haalt zijn pensioen in de binnenvaart. Velen kiezen voor wonen aan de wal, al blijven ze wel hun brood verdienen op het water. Zoals de pontschippers André Baks (40 jaar) uit Gorinchem en Cor van der Knijff uit Vuren (46 jaar) die aan de slag gingen bij Riveer, die voet- en autoveren in de benedenrivierengebied rondom Gorinchem exploiteert.

Schipper Cor van der Knijff: ‘Ik wilde liever elke avond thuis zijn, nu kan ik op het fietsje naar mijn werk.' (Foto Hannie Visser-Kieboom)
Schipper Cor van der Knijff: ‘Ik wilde liever elke avond thuis zijn, nu kan ik op het fietsje naar mijn werk.' (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer