Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

‘Het wordt heel anders varen op elektrische veerponten’

GORINCHEM

Niet iedere schipper haalt zijn pensioen in de binnenvaart. Velen kiezen voor wonen aan de wal, al blijven ze wel hun brood verdienen op het water. Zoals de pontschippers André Baks (40 jaar) uit Gorinchem en Cor van der Knijff uit Vuren (46 jaar) die aan de slag gingen bij Riveer, die voet- en autoveren in de benedenrivierengebied rondom Gorinchem exploiteert.

1 / 1
Schipper Cor van der Knijff: ‘Ik wilde liever elke avond thuis zijn, nu kan ik op het fietsje naar mijn werk.' (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Schipper Cor van der Knijff: ‘Ik wilde liever elke avond thuis zijn, nu kan ik op het fietsje naar mijn werk.' (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Hannie Visser-Kieboom)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook