Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Groene waterstof moet uitstoot haven Rotterdam helpen verlagen

Rotterdam

Het Havenbedrijf Rotterdam gaat samen met de Duitse energieleverancier Uniper een fabriek voor de productie van groene waterstof op de Maasvlakte bouwen. Het project moet helpen bij het terugdringen van de uitstoot in de haven, die in 2050 klimaatneutraal wil zijn.

1 / 1
Allard Castelein, directeur van het havenbedrijf, samen met Yolande Verbeek, directeur van Uniper Benelux. (Foto Port of Rotterdam)

Allard Castelein, directeur van het havenbedrijf, samen met Yolande Verbeek, directeur van Uniper Benelux. (Foto Port of Rotterdam)

Groene waterstof wordt geproduceerd door het splitsen van water in waterstof en zuurstof met behulp van hernieuwbare energie. Dit proces wordt elektrolyse genoemd. Volgens de studie is de Uniper-locatie op de Maasvlakte bij uitstek geschikt voor grootschalige productie van groene waterstof met behulp van stroom van Noordzee-windparken. Het is de bedoeling om in 2025 een waterstoffabriek van Uniper te hebben op de Maasvlakte. Financiƫle details rond het project werden niet gemeld.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(ANP / JB)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook