Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Teakhout op Gorch Fock geval voor Hooggerechtshof

KARLSRUHE

Het teakhout dat is verwerkt in het opleidingsschip van de Duitse marine, de Gorch Fock, is afkomstig van illegale kap. Dat zegt het World Wildlife Fund (WWF) dat naar het ‘Verfassungsgericht’, het Duitse Hooggerechtshof in Karlsruhe is gestapt.

1 / 1
Zeilopleidingsschip Gorch Fock van de Duitse marine afgemeerd in de haven van Kiel. (Foto Wikimedia)

Zeilopleidingsschip Gorch Fock van de Duitse marine afgemeerd in de haven van Kiel. (Foto Wikimedia)

Aan de soap rond de renovatie van het opleidingsschip van de Duitse marine lijkt geen eind te komen. In de afgelopen jaren kwamen de nodige schandalen rond te hoge rekeningen, oplichting en verduistering aan het licht, waar rechters zich nog jaren over zullen buigen. Hoge ambtenaren bij de marine en de directeuren van de werf, zullen zich voor miljoenenfraude moeten verantwoorden. Omdat de klus te simpel was ingeschat en door de fraude liepen de kosten op van 10 tot 135 miljoen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Willem de Niet)

Reacties (2)
 • daisy

  Niet alleen het WWF is een criminele organisatie, dat geldt voor alle NGO’s inclusief de VN de opper crimineel.

  G.M. Noldes

 • deltavis

  Het WWF heeft totaal geen recht van spreken. Om het areaal aan natuurreservaten te vergroten zijn in India oorspronkelijke bewoners vermoord nadat ze weerstand boden bij de ontzetting / opruiming van hun dorp. De pot verwijt de ketel. En niet zo’n klein beetje ook. Iedereen die lid is van het WWF zou zich kapot moeten schamen.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook