Geramde Gerrit Krolbrug Groningen uit het water getild voor onderzoek

Rijkswaterstaat heeft zaterdag het beweegbare deel van de Gerrit Krolbrug in de stad Groningen met kranen uit het water getild. De gehavende brug gaat naar een werf om onderzoek te doen naar de schade die is ontstaan door een aanvaring. Het brugdeel moest daarvoor uit het water worden getakeld en op een ponton gelegd.

GRONINGEN - Rijkswaterstaat gaat het beweegbare deel van de Gerrit Krolbrug in de stad Groningen naar een werf brengen om onderzoek te doen naar de schade die is ontstaan bij een aanvaring. De brugdelen moeten daarvoor uit het water worden getild en dat gebeurt in het laatste weekend van augustus en het eerste weekend van september. In de stad worden omleidingen aangegeven, die ook gelden voor fietsers en voetgangers.
ANP Hollandse Hoogte / Anjo de Haan
Rijkswaterstaat tilt aangevaren brug Groningen uit het water

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Geramde Gerrit Krolbrug Groningen uit het water getild voor onderzoek | Schuttevaer.nl

Geramde Gerrit Krolbrug Groningen uit het water getild voor onderzoek

Rijkswaterstaat heeft zaterdag het beweegbare deel van de Gerrit Krolbrug in de stad Groningen met kranen uit het water getild. De gehavende brug gaat naar een werf om onderzoek te doen naar de schade die is ontstaan door een aanvaring. Het brugdeel moest daarvoor uit het water worden getakeld en op een ponton gelegd.

GRONINGEN - Rijkswaterstaat gaat het beweegbare deel van de Gerrit Krolbrug in de stad Groningen naar een werf brengen om onderzoek te doen naar de schade die is ontstaan bij een aanvaring. De brugdelen moeten daarvoor uit het water worden getild en dat gebeurt in het laatste weekend van augustus en het eerste weekend van september. In de stad worden omleidingen aangegeven, die ook gelden voor fietsers en voetgangers.
ANP Hollandse Hoogte / Anjo de Haan
Rijkswaterstaat tilt aangevaren brug Groningen uit het water

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer