Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Geramde Gerrit Krolbrug Groningen uit het water getild voor onderzoek

Groningen

Rijkswaterstaat heeft zaterdag het beweegbare deel van de Gerrit Krolbrug in de stad Groningen met kranen uit het water getild. De gehavende brug gaat naar een werf om onderzoek te doen naar de schade die is ontstaan door een aanvaring. Het brugdeel moest daarvoor uit het water worden getakeld en op een ponton gelegd.

1 / 1
Rijkswaterstaat tilt aangevaren brug Groningen uit het water

Rijkswaterstaat tilt aangevaren brug Groningen uit het water

De klus nam een groot deel van de dag in beslag. Rond het middaguur werd begonnen met de opbouw van de kranen die het gevaarte moesten optakelen. Pas laat in de avond was het karwei geklaard. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat moest alles heel voorzichtig gebeuren om te voorkomen dat de brug verder zou beschadigen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Rene Quist/ANP)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook