Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Diepte verkeerd ingesteld, schip aan de grond

AMSTERDAM

De kapitein van de Lady Hanneke (4200 ton dwt) heeft in strijd met het goed zeemanschap gehandeld door de reisvoorbereiding van een reis van Rusland naar Denemarken niet goed te controleren. Doordat de diepte op de Ecdis niet goed was ingesteld liep het schip uit Delfzijl voor de Deense kust aan de grond.

1 / 1
De Lady Hanneke. (Foto Wijnne Barends)

De Lady Hanneke. (Foto Wijnne Barends)

Het incident gebeurde op op 24 juni 2020. De voorbereiding was gedaan door de eerste stuurman. Die had niet gezien dat op weg naar Randers in Denemarken de route over de Boels Plade liep. Daar is het 5 meter diep, terwijl de met houtpellets beladen Lady Hanneke op dat moment 5,9 meter diepgang had. De shallow contour stond op 2 meter, waardoor de Ecdis geen gevaar aangaf.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Bart Oosterveld)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook