Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Franse flyshooter voor hydrauliek bij Padmos

STELLENDAM

Machinefabriek Padmos in Stellendam heeft een goede reputatie onder Franse vissers. De werf krijgt regelmatig Franse reparatieopdrachten. Zo verscheen recent de DP-933781 Sainte Marie de la Mer II voor de kade voor aanpassing van de touwtrommel.

1 / 1
De met een ABC hoofdmotor uitgeruste DP-933781 in de binnenhaven van Stellendam. (Foto W.M. den Heijer)

De met een ABC hoofdmotor uitgeruste DP-933781 in de binnenhaven van Stellendam. (Foto W.M. den Heijer)

De in maart 2018 bij scheepswerf Socarénam in Boulogne gebouwde flyshooter van Sébastian Sagot uit Dieppe, ondergaat enkele veranderingen aan de hydrauliek die is gekoppeld aan de touwtrommel. Bij het uitzetten en halen gaf de trommel problemen. Zodra de hydrauliek is aangepast, vertrekt de 25 meter lange en 710 pk sterke flyshooter weer naar zee. De Fransman vist vooral in het zuidelijke deel van Het Kanaal.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Willem den Heijer)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook