Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Minister trekt verplichte deelname pensioenfonds Rijn en binnenvaart in

DEN HAAG

Aan de verplichtstelling voor het pensioenfonds in de Rijn- en binnenvaart komt per 1 januari 2025 een eind. Dat heeft demissionair minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) 24 augustus bekendgemaakt. Het uitstel geeft volgens het pensioenfonds ‘ruimte voor overgang naar eigentijdse pensioenregeling in lijn met Pensioenakkoord’.

1 / 1

De intrekking van de verplichting – die geldt sinds 1981 – was al voorzien, vertelde voorzitter Hijlke Hijlkema van het bedrijfstakpensioenfonds oktober vorig jaar in Schuttevaer. Met 55% of meer van de werkgevers in de vrachtvaart aangesloten bij CBRB of Koninklijke BLN-Schuttevaer was er nog hoop geweest, maar het percentage kwam toen al niet hoger dan 44,5%. In beginsel moest de minister daarom de verplichtstelling intrekken. Hoe goed het Pensioenfonds voor de Rijn- en Binnenvaart ook presteert. De dekkingsgraad is met 127,2% in juli relatief hoog te noemen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Dirk van der Meulen)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook