Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zó voorkom je vochtproblemen aan boord

ZWIJNDRECHT

Verzekeraars als EOC krijgen geregeld melding van schade door vocht, opvallend vaak in de woning voorin het schip. Voorwoningen worden meestal bewoond door bemanningsleden, of zijn helemaal niet in gebruik. Vocht is geniepig, want een klein beetje kan op termijn voor veel ellende zorgen. Dé manier om het droog te houden: kijk, ruik en meet regelmatig.

1 / 1
Schade door lekkende drinkwatertank kan heel fors zijn. Foto EOC

Schade door lekkende drinkwatertank kan heel fors zijn. Foto EOC

Als schipper is het verstandig op gezette tijden een kijkje te nemen in de voorwoning. Dan weet je wat er zich afspeelt. Het is misschien wat ongemakkelijk om als eigenaar het bemanningsverblijf te betreden, maar inspecteer de voorwoning bijvoorbeeld maandelijks. Doe dit om privacy–redenen in overleg met en in bijzijn van de bemanning.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(REDACTIE)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook