Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Damen levert twee blusboten voor haven Hamburg

HAMBURG

Damen Shipyards heeft onlangs twee blusboten geleverd die via Flotte Hamburg in de haven van Hamburg worden ingezet. Flotte Hamburg is een dochtermaatschappij van Hamburg Port Authority (HPA) en ook eigenaar van loodstenders, peilschepen, ijsbrekers en baggervaartuigen.

1 / 1
De nieuwe blusboot Prag komt net als de Dresden tegen het eind van dit jaar in de vaart. (Foto Flotte Hamburg)

De nieuwe blusboot Prag komt net als de Dresden tegen het eind van dit jaar in de vaart. (Foto Flotte Hamburg)

De nieuwe blusboten Dresden en Prag, vernoemd naar partnersteden van Hamburg, zijn 35,30 x 7,80 meter groot en hebben een diepgang van 1,50 meter. Ze hebben een hybride aandrijving, waarbij de generatoren draaien op de relatief schone brandstof GTL. De schepen kunnen vier uur lang volledig elektrisch varen, voordat de generatoren moeten worden bijgezet.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Willem de Niet)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook