Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Duurzaam inspectieschip PW10 gedoopt bij Talsma Shipyards

FRANEKER

Talsma Shipyards in Franeker heeft woensdag 25 augustus het volledig elektrisch aangedreven inspectievaartuig PW10 opgeleverd aan de provincie Friesland. Voorafgaand werd het schip gedoopt door de Friese gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder.

1 / 1
De doop van het inspectievaartuig werd gedaan door de gedeputeerde van de provincie Friesland. (Foto Provincie Friesland)

De doop van het inspectievaartuig werd gedaan door de gedeputeerde van de provincie Friesland. (Foto Provincie Friesland)

Het 15 meter lange schip vaart emissievrij dankzij een volledig elektrische voortstuwing. De batterijen worden ’s nachts met groene stroom geladen. Ook kan in de toekomst worden overgestapt naar waterstofaandrijving. ‘De zorgen over het klimaat hebben zich deze zomer opgestapeld. Fryslân gaat al jaren voor duurzaamheid en circulariteit. Onze keuze voor dit inspectieschip laat zien dat we het niet bij woorden laten’, zei Fokkens-Kelder tijdens de doopplechtigheid.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Robin van den Bovenkamp)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook