Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Schuttevaer Motorenquiz 2021: Prijsuitreiking in motoren-Walhalla

PAPENDRECHT

De uitreiking van de Schuttevaer-SHVP Wisseltrofee aan de winnaar van de Schuttevaer Motorenquiz kon dit jaar gelukkig weer met publiek worden uitgereikt. Dat gebeurde als altijd in het motorenmuseum van de Stichting Historische Verbrandingsmotoren Papendrecht. Binnenvaartschipper Erik Schumacher won voor de derde keer in 14 jaar. En driemaal is scheepsrecht, hij mocht de trofee definitief mee naar huis nemen.

1 / 1
Gelukkige winnaar Erik Schumacher won met slechts 1 foutje door bijvoorbeeld slim te Googlen. Foto’s Robin van den Bovenkamp

Gelukkige winnaar Erik Schumacher won met slechts 1 foutje door bijvoorbeeld slim te Googlen. Foto’s Robin van den Bovenkamp

Achter een onopvallende gevel op een industrieterrein in Papendrecht schuilt een waar walhalla voor liefhebbers van historische scheepsmotoren. In de expositieruimte staan 28 werkende motoren van merken zoals Werkspoor, Brons, Industrie en Berkel. Het topstuk is de MAN F6V 35/36, een dieselmotor uit 1917 die oorspronkelijk werd gebouwd als reservemotor voor Duitse een UBIII-onderzeeboot uit de Eerste Wereldoorlog.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Robin van den Bovenkamp)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook