[UPDATE] Tankers kop-op-kop, stremming voorbij

Twee binnenvaarttankers zijn kop-op-kop met elkaar in aanvaring gekomen op de Oude Maas. Beide schepen lekken gasolie. De vaarweg was daardoor voor een paar uur gestremd.

De schade aan de Ursula Valentin is flink. (Foto MediaTV/Nick den Engelsman)
De schade aan de Ursula Valentin is flink. (Foto MediaTV/Nick den Engelsman)

De Ursula Valentin was in afvaart richting Rotterdam en de Vacando in opvaart richting Dordrecht. Ter hoogte van het Spui zijn de schepen in aanvaring gekomen. Op MarineTraffic is te zien dat er veel schepen van Rijkswaterstaat aanwezig zijn bij het ongeval.

Beide schepen hebben schade aan het voorschip en er lekt gasolie uit beide schepen. Om de lekkage in te perken zijn er oliebooms om de schepen gelegd. ‘Een van de twee is ter preventie op een krib gevaren. Hierdoor ligt het voorschip nu hoger dan het achterschip. Dit voorkomt meer lekkage’, vertelt een woordvoerder van Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid. Afgaande op MarineTraffic moet dit de Duitse tanker Ursula Valentin zijn. De Vacando kon eerst nog wel verder varen, maar werd uiteindelijk ook aan de wal gehouden.

De Oude Maas was gestremd, maar die stremming is om 10:30 opgeheven.

Lees ook:

Wagenborg gaat West Oder 1 bij Nienburg bergen

Aangevaren Gerrit Krolbrug voor onderzoek naar Machinefabriek Rusthoven

[UPDATE] Tankers kop-op-kop, stremming voorbij | Schuttevaer.nl

[UPDATE] Tankers kop-op-kop, stremming voorbij

Twee binnenvaarttankers zijn kop-op-kop met elkaar in aanvaring gekomen op de Oude Maas. Beide schepen lekken gasolie. De vaarweg was daardoor voor een paar uur gestremd.

De schade aan de Ursula Valentin is flink. (Foto MediaTV/Nick den Engelsman)
De schade aan de Ursula Valentin is flink. (Foto MediaTV/Nick den Engelsman)

De Ursula Valentin was in afvaart richting Rotterdam en de Vacando in opvaart richting Dordrecht. Ter hoogte van het Spui zijn de schepen in aanvaring gekomen. Op MarineTraffic is te zien dat er veel schepen van Rijkswaterstaat aanwezig zijn bij het ongeval.

Beide schepen hebben schade aan het voorschip en er lekt gasolie uit beide schepen. Om de lekkage in te perken zijn er oliebooms om de schepen gelegd. ‘Een van de twee is ter preventie op een krib gevaren. Hierdoor ligt het voorschip nu hoger dan het achterschip. Dit voorkomt meer lekkage’, vertelt een woordvoerder van Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid. Afgaande op MarineTraffic moet dit de Duitse tanker Ursula Valentin zijn. De Vacando kon eerst nog wel verder varen, maar werd uiteindelijk ook aan de wal gehouden.

De Oude Maas was gestremd, maar die stremming is om 10:30 opgeheven.

Lees ook:

Wagenborg gaat West Oder 1 bij Nienburg bergen

Aangevaren Gerrit Krolbrug voor onderzoek naar Machinefabriek Rusthoven